Lyset midt i oktober

performance
Marie Nerland

Utøver: Mariama Slåttøy

Publikum inviteres til en felles vandring og omvisning rundt om på en fotballbane ved Østensjøvannet. I overgangene mellom fotballbanen og våtmark, skog, stier og veier vil det bli fortalt fragmenter av historie rundt Østensjøvannet, om hvordan landskapet her har endret seg, om arbeiderhistorie, drabantbyene, utplanting, og om fem kurver med lotusplanter som ble senket ned i vannet. Tekstene er også om erfaringer og opplevelser fra våtmarka, under årstidenes skiftninger, gjennom året prosjektets samlinger har funnet sted.

Foto: Micael Miller

Foto under: Frank Holtschlag

Marie Nerland er kurator og kunstner fra Molde, og bor og arbeider i Trondheim og Bergen. Som kunstner arbeider hun med performance, tekst og video, og ofte er prosjektene i samarbeid med andre kunstnere. Utstillingen «Reveries» i samarbeid med Icaro Zorbar vises nå på Oppland kunstsenter (2022). Tidligere prosjekter er ved Small Projects i Tromsø (2019), P/AKT i Amsterdam (2019), Hordaland kunstsenter (2018) og Landmark, Bergen kunsthall (2017). Kommende prosjekter er ved Lydgalleriet (2023) og Hordaland kunstsenter (2024).

Mariama Fatou Kalley Slåttøy er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med en bachelorgrad i utøvende dans. Hun jobber i både det frie scenekunstfeltet og ved institusjonsteatre, og har arbeidet med koreografer, regissører og kunstnere som Ingri Fiksdal, Fredrik Floen, Jo Strømgren, Eline Arbo, Ole Martin Meland og Jon Tombre. Slåttøy var over flere år tilknyttet Oslo Danse Ensemble og jobbet en lengre periode for Hålogaland Teater. Som danser og skuespiller har hun i tillegg gjestet institusjoner som Oslo Nye Teater, Riksteatret, Folketeatret, Det Nye Teateret og Kilden teater- og konserthus i ulike teateroppsetninger og musikaler. Hun har medvirket i flere film- og TV-prosjekter, i spennet fra utvikling og produksjon av egne og andres dansekortfilmer, til arbeid som danser og skuespiller.